Det blå barnet av Eirik Husby Sæther

Eirik Husby Sæther er en norsk forfatter og politimann. Han har vært utstasjonert i Afghanistan, men en skade gjorde at han måtte returnere hjem igjen. Etter at han kom hjem begynte han på politihøyskolen og ble uteksaminert i 2009. Han startet ved kriminalvakta i Oslo rett etter studiene. Det er kriminalvakta som  som setter igang etterforskning i alle alvorlige saker i Oslo. De tar imot voldtektsanmeldelser, rykker ut på alvorlige åsteder og undersøker mistenkelige dødsfall. Dette har inspirert han til å skrive krim. Eirik Husby Sæther har skrevet tre romaner før han nå er kommet ut med Det blå barnet. Det er første gang jeg har lest noe av forfatteren. Det blå barnet er andre bok om etterforskeren Mikael Wulf.

 

Politietterforsker Mikael Wulf må plassere sin mor på lukket avdeling, da hun lider av Alzheimers. Hun snakker stadig om det blå barnet, men det er ingen i hennes nærhet som skjønner hva hun mener med det. På hjemmet der hun er plassert finner hun blod på puten etter den forrige pasienten. Siden Mikael er politimann, skjekker han liket som ligger i likkjelleren på Ullevål, der finner han ut at pasienten er drept på en meget utspekulert metode.

Mikael må nå finne ut av to mysterier, og helst før moren blir enda dårligere. Hva er historien om det blå barnet? Og hvem drepte pasienten som bodde på rommet før moren?

 

 

det-bla-barnet-eirik-husby-saetherIkke typisk krim.

Dette er ikke en vanlig krim, man har riktignok et drap og politietterforskere, men boken handler mer om familiehistorie og hva det gjør med familien at man ikke vet hva som har skjedd med familiemedlemmer gjennom tidene. Boken er delt inn i nåtid og fortid, der fortiden begynner en dag i 1906 da en fabrikkarbeider finner et barn i elven. Deretter følger man arbeidere ved denne fabrikken opp gjennom tiden. I nåtid følger vi Mikael og hans samboer som også jobber for politiet og deres jakt  på en morder. Jeg syns drapsgåten for lite oppmerksomhet mens mysteriet om hva som har skjedd med slekten til Mikael får mye oppmerksomhet. Så boken føles mer som et slektsdrama enn en krimbok. Men når det er sagt, så er det en virkelig god bok. Jeg ble veldig interessert i å finne ut hva som skjedde opp gjennom historien. Vi får gjennom hele boken biter av historien om hva som skjedde med Mikaels farmor og mormor.

Dette er en ganske kort bok, og for min del kunne den gjerne ha vært lenger. Det var en veldig interessant historie, og man blir veldig glad i lille Bodil som man får lese mest om i kapitlene fra fortiden. Jeg syns Husby Sæther skriver godt, med godt driv gjennom hele boken. Jeg vil si at dette er en bok det er vanskelig å legge fra seg da man blir så berørt av historiene som fortelles.

Anbefales!

Andre bloggere som har skrevet om Det blå barnet er: Den kriminelle bokverdenen.

 

Tittel: Det blå barnet
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2017
Sjanger: Krim
Kilde: Lesereksemplar
Antall sider: 253
Terningkast: 5

 

3 tanker på “Det blå barnet av Eirik Husby Sæther

  1. Tilbaketråkk: Sett av den døde – Eirik Husby Sæther – My Criminal Mind

  2. Tilbaketråkk: Rottenes Oppgjør – Eirik Husby Sæther | Debatt1

  3. Tilbaketråkk: Rottenes opprør – Eirik Husby Sæther – My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar