Svømmeren av Joakim Zander

Utgitt på Gyldendal Forlag i 2015.

Orginaltittel: Simmaren

Zander-Joakim_Sofia-Runardotter (1)

Foto: Sofia Runardotter

Joakim Zander debuterte i 2013 med Svømmeren (i Sverige) og etter det har han gitt ut Broren. Den har jeg lest tidligere og den anmeldelsen finner du her. Det anbefales at du leser disse bøkene i kronologisk rekkefølge.

Damaskus 1980, det går av en bilbombe den dreper en svensk kvinne. Igjen sitter hennes samboer og deres baby. Det er bare det at samboeren er en amerikansk agent og kan ikke ta vare på en baby. En baby kan ikke være med på et liv ute i felt. Han leverer babyen til den svenske ambasaden i Damaskus. Den vesle babyjenta vokser opp hos sin mormor og morfar i den svenske skjærgården. Den amerikanske agenten tar på seg alt mulig av farlige oppdrag for å forsøke å glemme at han måtte etterlate sin datter, og at hans kjære ble drept.

Brussel 2013, en svensk eks-soldat blir drept da han prøver å fortelle om hemmeligheter fra sitt virke i Afghanistan til en gammel soldat-kollega, Mahmoud, som nå forsker på krigsforbrytelser. Mahmoud blir straks etterlyst, og de kaller han terrorist i media. Men hans eks-kjæreste Klara Walldéen vet at han ikke er en terrorist og da han tar kontakt med henne, er hun ikke i tvil om at hun må hjelpe han. Med ukjente fiender etter seg, må de flykte og prøve å finne ut av hva som skjer.

 

Svoemmeren_productimage.jpg

En virkelig god debutant.

Her har vi en roman med høyt spenningsnivå! Det er sydd sammen på en veldig god måte, man blir fanget inn i en verden få av oss vet noe særlig om. Og takk for det sier nå jeg. Jeg vil ikke leve i en virkelighet der man når som helst kan bli likvidert på grunn av at jeg vet noe jeg ikke burde.
I svømmeren går det slag i slag, og man rekker knapt å puste. Jeg er skikkelig imponert av at man kan debutere med et slikt brak som dette.

Det er sjelden man leser krim for å lese brilliant språk. Da er det spenning og overraskelser som man er ute etter. Selv om man også reagerer om det er et dårlig språk i krim-romaner. Zander skriver på en helt grei måte, har ingenting å utsette på det.

Oppbyggingen av spenningsnivået i boken derimot ligner veldig på det brilliante.

 

Andre bloggere som har skrevet om Svømmeren er, BokBloggBerit, Bokbloggeir og Tine sin blogg.  De er alle enige med meg om at dette er en særdeles god debutant.

 

Legg igjen en kommentar