Et hardt slag av Jan Mehlum

Utgis på Gyldendal forlag 2. oktober.

Bildet fra forfatterforeningen.no

Bildet fra forfatterforeningen.no

Mehlum har med Et hardt slag skrevet sin femtende krimroman om småby advokaten Svend Foyn. Jeg er stor fan av Mehlum og har lest flere av bøkene hans. Jeg har tidligere skrevet om En God Sak og En rettferdig Dom på bloggen.

Foyns datter Mari studerer i Berlin, og nå har kjæresten hennes forsvunnet. Hun kommer hjem til Tønsberg for å få hjelp av pappa Svend Foyn.

det er et gledelig gjensyn med både Svend, Mari, Hulda og Wilhelm Mørk.

Under 17. mai feiringen i Tønsberg, blir den kjente feministen og tidligere politiadvokaten Astri20150925_210826[1]d Wilson skutt og drept midt i folkemengden på torget. Politiet gjør det de kan for å stenge alle utfartsveier ut fra byen, men gjerningspersonen klarer uansett å komme seg unna.

Hele Norge og særlig Tønsberg er på tuppa etter attentatet, og til slutt blir en kar arrestert. Han ber om at Foyn tar saken hans, men han nekter og ber han få en bedre advokat. Dette er starten på en lang rekke hendelser som fører Foyn til både Berlin, Spania og Buenos Aires hvor han prøver å finne ut av det som skjer rundt hans datter, og også for å hjelpe en gammel venn.

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i Jan Mehlum og hans romaner om Svend Foyn. Og Et Hardt Slag er ikke noe unntak.
Det skjer store saker i den siste romanen om Tønsberg-advokaten. Maris kjæreste forsvinner, det er et attentat i Tønsberg på selveste 17. mai, og flere andre skremmende hendelser rundt både Svend og hans datter Mari. Jeg kan jo selvfølgelig ikke fortelle så mye om det, for vil jo ikke ødelegge spenningen for andre som vil lese boken. Men det jeg kan si, er at det er et gledelig gjensyn med både Svend, Mari, Hulda og Wilhelm Mørk.

Anbefales!!

Takk til Gyldendal for lesereksemplar.

1 tanke på “Et hardt slag av Jan Mehlum

  1. Tilbaketråkk: To komma åtte sekunder av Jan Mehlum | My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar