Fortielsen av Jørgen Jæger

Utgis på Juritzen Forlag den 26. mai 2016.

wpid-0050569141b31ed3a9a328c9b7e741c2.jpg

Jørgen Jæger har nå skrevet sin niende bok om den tidligere politietterforskeren Ole Vik og Cecilie Hope. Jeg leste i fjor Monster, og jeg elsket den. Jørgen Jæger hadde skrevet en meget god krimroman. Den anmeldelsen kan du lese her. For Monster ble han også nominert til bokhandlerprisen.
Jæger innrømmer at han har jobbet dag og natt i hele høst for å bli ferdig med Fortielsen så fort som mulig. Og boken er virkelig blitt levert i rekordfart. Mens Monster var lansert 3. september i fjor, er fortsettelsen klar mindre enn 9 måneder senere.

 

De som har lest Monster, husker kanskje at boken sluttet med at Cecilie ikke fikk tak i sin samboer og begynte å bli veldig bekymret.

Der sluttet Monster.

Fortielsen starter med at Cecilie Hopen er på vei til Drammen. Bernhard er blitt funnet død i Drammenselven, konklusjonen til Drammenspolitiet er at han har tatt sitt eget liv. Dette får ikke Cecilie til å stemme med den Bernhard hun kjente. Han var ikke suicidal. En annen ting hun reagerer på er at hun ikke offisielt har blitt informert om dødsfallet. Som samboer så er man den nærmeste pårørende. Men Cecilie fikk vite om dødsfallet av Ole Vik, som ikke lenger jobber i politiet.

På politistasjonen i Drammen får hun svar på noen av spørsmålene sine. Bernhard var gift med en annen kvinne, Rehana. Politiet mistenker han for å ha inngått proformaekteskap med en tyrkisk kvinne og har vært etterforsket for dette. Cecile er naturligvis i sjokk over å finne ut dette om hennes samboer over flere år, men vil gjerne se han om det er mulig.

I kapellet kommer neste sjokk. Den døde mannen som Rehana har identifisert som Bernhard Ro, er i virkeligheten en annen, helt ukjent mann.

Ole Vik kommer til Drammen for å støtte sin nære venn og tidligere kollega, men på hotellet kommer han til å legge merke til noe som ser ut til å være prostituerte, og en som kan være hallik. Vik kontakter resepsjonen for å gi beskjed om det han har sett, og de ringer etter resepsjonssjefen. Men før han kommer til hotellet, får Ole Vik et lite hyggelig møte med den storvokste halliken.

Og det er ikke siste gang deres veier møtes.

Hva er det som skjer i Drammen?

44c73635b73462beca32126786a8aca7d71dea83330bf7e66ff27db7.jpeg

Igjen et viktig samfunnstema i Jørgen Jægers bok. 

I forrige bok handlet det om kvinner og barn som levde på skjult adresse etter å ha rømt fra voldelige menn. I Fortielsen handler det om menneskesmugling og menneskehandel. Viktige temaer begge to, og jeg er så glad for at det er en forfatter som skriver om slike vanskelige temaer.

Jeg mottok boken i posten i går, og nå et drøyt døgn senere er den ferdig. Dessverre får jeg nesten si, da jeg likte den veldig godt. Som i forrige bok, er det spenning fra begynnelse til slutt, med alle opp og nedturene vi følger Cecilie Hopen gjennom. Ole Vik er den stødige bautaen vi kjenner fra tidligere. I tillegg syns jeg vi blir godt kjent med både Kripos etterforsker Petter Engh og Johnny Johansen hos Drammens politiet.

Et annet element vi finner i denne boken er hvordan arbeidssituasjonen på Drammen Politistasjon er, der  er de lite villige til å innrømme feil, og vil gjerne gå sine egne veier fremfor å høre på utenforstående. Det er ganske interessant å følge hva som skjer internt i politiet også, ikke bare etterforskningen.

Jeg er imponert over at Jæger har fått til denne omfattende boken på så kort tid. Jeg antar at det er en del research og undersøkelser som skal til for å klare å skildre denne verdenen av kriminalitet som dessverre er rundt oss på alle kanter, men som vi i det daglige kun kanskje ser konturene av. I tillegg til godt research arbeid, så syns jeg han skriver veldig godt. Det er flyt og det er spenning i massevis. MEN om jeg skal sette fingeren på en ting, så er det at jeg ganske tidlig hadde en følelse av hvem sjefen var, og jeg hadde rett. Det skulle gjerne ha vært mer overraskende syns jeg. Men en super bok som anbefales til alle som liker litt dybde i krimbøkene også!

 

Tusen takk til forlaget for lesereksemplar.

 

 

11 tanker på “Fortielsen av Jørgen Jæger

  1. Tilbaketråkk: De første bokbloogerne har nå anmeldt FORTIELSEN. Les dem her! | Jørgen Jæger

  2. Tilbaketråkk: Fortielsen av Jørgen Jæger - bokanmeldelse

  3. Tilbaketråkk: Stemmen av Jørgen Jæger | My Criminal Mind

  4. Tilbaketråkk: Jørgen Jæger – Fortielsen |

  5. Tilbaketråkk: Julegavetips for krimelskeren | My Criminal Mind

  6. Tilbaketråkk: Guden av Jørgen Jæger – My Criminal Mind

  7. Tilbaketråkk: Stor spenning fra Jørgen Jæger | Debatt1

  8. Tilbaketråkk: Judasskuddet – Jørgen Jæger – My Criminal Mind

  9. Tilbaketråkk: Fortielsen av Jørgen Jæger | Lottens Bokblogg

Legg igjen en kommentar