Business – Terje Bjøranger

Terje Bjøranger er en norsk forfatter og politijurist. Han jobber for tiden hos Kripos og har tidligere jobbet flere år hos UDI. Business er Bjørangers tredje bok, og jeg har tidligere lest både «Den tredje søsteren» og «Barcode».

Sammendrag
Etter «Barcode-saken» har Charlie Robertsen flyttet til Island der han jobber som guide. Men han slipper ikke unna ensomheten eller sorgen etter Mia på Island heller.
En ung kvinne blir likvidert i en blomsterhandel på Aker Brygge, gjerningsmannen har ikke gjort noe forsøk på å skjule hverken ansiktet eller fingeravtrykkene sine. Politiet finner ingen treff på fingeravtrykk eller i ansiktgjenkjennende programmer. Men likevel, er de sikre på at de står ovenfor en mann som har gjort dette før.
Charlie Robertsen blir hentet tilbake fra Island for å hjelpe til med etterforskningen, men ikke alle er glade for å ha han tilbake i Oslo. Etterforskningen går sakte fremover, men det som avdekkes er mye mørkere enn de noen gang har sett tidligere.

 Hardt og brutalt
Nok en  gang kaster Bjøranger oss inn i en mørk og brutal verden. Det river både i hjerte og sjel å lese hvilke forhold enkelte mennesker lever under. Jeg husker jeg syns at Barcode var mørk, og i Business er det ikke noe lysere.
Bjøranger skriver meget troverdig, både om politiets arbeid og om den mørke, kriminelle verden. Igjen blir jeg sjarmert av Charlie Robertsen, han er en kompleks fyr, med hjertet på rett sted. Det er ikke mange han gir plass til i hjertet sitt, men de få han har der, vil han gjøre det han kan for å beskytte.

Terje Bjøranger holder spenningen oppe gjennom hele boken, og gir ikke svar på krimgåten før helt til slutt. Har du ikke lest noe av denne forfatteren tidligere, så vil jeg anbefale deg å starte på denne serien. Det er tydelig at han har mye kunnskap om både tvangsekteskap (første boken) og organisert kriminalitet (bok nummer to og tre)

Tittel: Business
Utgitt: Februar 2019
Forlag: Cappelen Damm
Sjanger: Krim
Kilde: Lesereksemplar
Format: Ebok
Antall sider: 312
Terningkast: 5

Legg igjen en kommentar