Den tikkende kvinnen av Peter Swanson

Peter Swanson debuterte med Den tikkende kvinnen i 2014 og fikk stor internasjonal oppmerksomhet. De som fortjener det kom i 2015 og var første bok utgitt på norsk. Nå gir altså Cappelen Damm ut debuten hans også.

Forlagets presentasjon:

George Foss er en 40 år gammel, singel magasinredaktør som kjeder seg. En fredag kveld møter han plutselig sin ungdomsforelskelse, Liana Decter. Liana er ikke bare en tilfeldig eks. Hun har hjemsøkt George siden hun for 20 år siden plutselig forsvant ut av livet hans. Møtet med Liana og hennes feminine, erotiske utstråling sparker helt bena under George, og han gir umiddelbart etter da hun ber ham om hjelp. Liana sier hun er forfulgt og i livsfare. George prøver å hjelpe Lianaut av problemene, men blir selv fanget i en malstrøm av løgner, hemmeligheter og mord.

Den tikkende kvinnen er spekket med ond spenning, uforutsigbarhet og raffinerte overraskelser og engasjerer leseren fra første til siste side.

Mye action

Det første som slår meg med denne boken er: Hvor dum går det ann å bli? Jeg klarer ikke for mitt bare liv forstå at noen kan ha en slik påvirkningskraft på et annet menneske (etter 20 år) som i denne boken her. Men det er klart, det blir ikke spennende bøker av folk som ikke lar seg påvirke. Ihvertfall ikke i denne sjangeren her. Jeg måtte bare legge det til side og heller lese  historien for det den er. Og for en actionfylt historie dette her er. Jeg er ikke overrasket over at filmrettighetene er solgt. Dette vil gjøre seg godt på film.

Det er mye som skjer i denne boken, og den eneste man blir riktig kjent med er George. Liana blir vi kun kjent med gjennom Geroges minner. Det er i denne boken som mange andre kapitler med handling fra fortiden. Det er lett å skille disse fra hverandre slik at det ikke blir forvirrende. Fortids kapitlene er skrevet i kursiv, og vi følger George på college der han blir kjent med Liana og vi får vite mer om hva som virkelig skjedde den gangen hun forsvant ut fra livet hans.

Dette er en bok full av spenning, men jeg klarer ikke helt å svelge det at et voksent menneske skal bli lurt så trill rundt som det George her blir. Derfor blir ikke karakteren min høyere. Men det er absolutt en lesverdig bok som vil underholde mange.

 

Orginaltittel: The girl with a clock for a heart
Norsk forlag: Cappelen Damm
Sjanger: Thriller
Først utgitt: 2014 i USA
Utgitt i Norge: 2017
Kilde: Lesereksemplar
Antall sider: 280
Terningkast: 4

1 tanke på “Den tikkende kvinnen av Peter Swanson

  1. Tilbaketråkk: Hennes største frykt – Peter Swanson – My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar