Syndenes Forlatelse av John Hart

Utgitt på Font Forlag 1. september 2016

Orginaltittel: Redemtion Road

 

John-Hart.jpg

John Hart er en amerikansk forfatter som tidligere har vunnet to Edgar-priser. Han er den eneste forfatteren som har klart å vinne denne prisen to ganger på rad.
John Hart har tidligere gitt ut Det siste barnet, Ved elven, og Brødrene fra Iron House.
Dette er den første boken jeg har lest av John Hart.

 

 

Fra baksiden av boken:

Politihelt eller dødsengel? Elizabeth Black er en omstridt politibetjent som egenhendig har reddet en ung jente fra en låst kjeller og drepte to brutale voldtektsmenn. Politimannen Adrian Wall blir endelig løslatt etter tretten års fengsling og mishandling for et drap han kanskje ikke har begått. Den første han møter er en fjortenåring som venter med en revolver for å hevne drapet på sin mor. Men gutten er Adrians minste problem – han erkjenner snart at livet er like utrygt utenfor som innenfor murene. Imens blir et lik svøpt i mykt lin oppdaget på alteret i en forlatt kirke dypt inne i skogen.

syndenes-forlatelse-john-hart

 

Skremmende thriller

Jeg har som nevnt ikke lest noe av John Hart tidligere, så jeg hadde ingen forventninger i det hele tatt til denne thrilleren. Men det tror jeg nok at jeg like gjerne kunne hatt.. Dette var skremmende og spennende lesing.

Det er tre saker som utspeiler seg i Syndenes Forlatelse. 

Den ene er som nevnt saken mot Elizabeth Black hvor hun har skutt og drept to voldtektsmenn. Mennene er drept med 18 skudd, så etterforskerne mener mennene er torturert før de døde. Men Elizabeth angrer ingenting og kaller istedet mennene for udyr.

Den andre saken handler om Adrian Wall og hva som har hendt han mens han har sittet inne. Fengselsbetjentene og fengselsdirektøren har vært ekstremt oppfinnsomme på måtene de har torturert Wall. Dette slutter ikke når han kommer ut igjen. De tror nemlig at Wall har en hemmelighet som de gjør hva som helst for å finne ut av.

Den siste delen av boken handler om de døde kvinnene i kirken. Var det Adrian Wall som tok livet av den kvinnen for 13 år siden? Og har han fortsatt med dette med en gang han kom ut?

Det er mye som skjer i  John Harts  Syndenes Forlatelse, men det blir aldri på noen måte rotete. Man klarer fint å følge med i svingene, og veksle fra sak til sak. Siste halvdel av boken var mer enn spennende.

Det som er skremmende er at Hart klarer å skrive så realistisk og troverdig om menneskets mørke sider. Og at det fins så mørke mennesker, om enn ikke så mange, er enda mer skremmende.

 

Andre som har skrevet om Syndenens Forlatelse: Tine sin blogg og Artemisias Verden.

 

Tusen takk til Font Forlag for lesereksemplar.

 

Følg meg gjerne på sosiale medier:

Facebook: https://www.facebook.com/mineboker/

Instagram: @mycriminalmind_bookblog

Snapchat: ann_christin80

 

 

 

 

 

1 tanke på “Syndenes Forlatelse av John Hart

  1. Tilbaketråkk: Julegavetips for krimelskeren | My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar