Hulemannen av Jørn Lier Horst

Utgitt i 2013 på Gyldendal forlag.

Mitt eksemplar er lånt på Trøgstad Bibliotek.

Jørn Lier Horst er en tidligere etterforskningsleder i politiet, men arbeider nå som forfatter på fulltid. Hulemannen er bok nummer 9 i serien om politimannen William Wistling. Det er senere kommet ut en bok til som heter Blindgang.
Horst har også skrevet en rekke krimbøker for barn og ungdom.

images (2)En mann i nabolaget til William Wistling blir funnet sittende foran TV’n etter at han har vært død i fire måneder. Politiet konkluderer raskt med at dødsfallet er naturlig og legger vekk saken. Williams datter, Line, jobber i VG som journalist, og etter dødsfallet til naboen, bestemmer hun seg for å skrive om saken. Ikke først og fremst hvordan han døde, men hvordan man kan være så alene, at ingen merker at du er død på fire måneder.

Ikke lenge etter at naboen, Viggo Hansen, blir funnet død, dukker det opp et nytt lik i Stavern. Det nye liket bærer også preg av at det har ligget lenge og det er vanskelig å finne både identitet og dødsårsak. Men funn på avdøde gjør at både Kripos og det amerikanske FBI blir koblet inn i saken, og snart er Norges største menneskejakt i gang.

Jeg har oppdaget at det er mye krim jeg ikke har lest, som jeg burde ha lest. Som blant annet bøkene om William Wistling. Dette er den første boken jeg har lest av Jørn Lier Horst, men jeg syns han legger seg i listen over gode norske krimforfattere som jeg burde lese mer av.
Jeg har ingenting negativt å skrive om Hulemannen. Jeg liker godt oppbyggingen av saken(e) og jeg var tidlig ute med å tro at dødsfallet til naboen og det andre dødsfallet hadde noe med

Bildet fra nrk.no

Bildet fra nrk.no

hverandre å gjøre, men jeg hadde ingen formening om hvordan det hang sammen før det ble avslørt. Det ble tidlig avslørt hva den egentlige identiteten til den mistenkte var, men siden han hadde gått i dekning, var det umulig for noen å vite hvor han gjemte seg, og som hvem.
En veldig spennende bok som gjør at jeg får lyst til å begynne på begynnelsen i serien om Wistling.

Reklame

5 tanker på “Hulemannen av Jørn Lier Horst

  1. Tilbaketråkk: Blindgang av Jørn Lier Horst | My Criminal Mind

  2. Tilbaketråkk: Når det mørkner av Jørn Lier Horst – En William Wisting krim | My Criminal Mind

  3. Tilbaketråkk: Katharina-koden av Jørn Lier Horst – My Criminal Mind

  4. Tilbaketråkk: Jakthundene – Jørn Lier Horst | My Criminal Mind – En bokblogg

  5. Tilbaketråkk: Det innerste rommet – Jørn Lier Horst | My Criminal Mind – En bokblogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s