Lykkejegeren av Jan-Erik Fjell

Utgis på Juritzen Forlag 26. august 2016.

 

juritzen.no

Jan-Erik Fjell krimdebuterte med Tysteren i 2010. Denne boken fikk han også Bokhandlerprisen for, og var da den yngste som hadde mottatt denne prisen. Senere har han fulgt opp suksessen med tre andre gode krimromaner om Kriposetterforskeren Anton Brekke. Lykkejegeren, er bok nummer fem, og jeg må ærlig innrømme at jeg har ventet veldig på denne, da det er nesten to år siden forrige utgivelse da denne blir utgitt i august. Jeg har tidligere skrevet dette innlegget om Jan-Erik Fjell på bloggen. Der får man en rask gjennomgang av tidligere utgivelser av Fjell.

 

Las Vegas 1978, Den norske jenta Sun, jobber som stripper på et mindre glamorøst sted da hun er på audition på et av de største hotellene i Las Vegas, The Shark. Hotell direktøren gir henne jobb umiddelbart og får raskt sansen for den blonde, vakre jenta som mest av alt drømmer om å slå gjennom i Hollywood. Hun har stoppet i Las Vegas på veien for å tjene seg opp litt penger før hun drar videre. Sjefen på strippeklubben blir mildt sagt forbannet da han finner ut at stjerna hans har fått ny jobb, og sender en kar for å ta henne. Gudskjelov for Sun, så kommer sikkerhetsvakten på The Shark innom før hun rekker å bli skadet.

Hjemme i Norge, nesten 40 år senere, blir det funnet benrester i en gammel bil som blir levert inn på verksted. Benrestene viser seg å komme fra en menneskehånd. Bilde av bilen og historien om benrestene går viralt, og blir omtalt i nyheter over store deler av verden.

Like etter, blir en gammel mann skutt rett utenfor Las Vegas, han klarer å komme seg unne i bilen sin, og kjører inn mot sentrum av byen. Han vil dø på samme sted der kona hans døde noen år tidligere. Han kommer seg ut av bilen, men faller om og dør av skadene. Politietterforsker ved Las Vegas politiet blir satt på saken, men klarer ikke finne noen spor i mannens nærhet. Helt til han oppdager at mannen har solgt den bilen som har dukket opp i Norge til en mann som også er forsvunnet.

Ergo, må noen fra Fredrikstad reise til Vegas, og det må jo bare bli Anton Brekke. Men er det noen lur idè at Brekke, som er kjent for sin gambling, å reise til alle gambleres drømmeby?

Ingen kommer hel hjem fra Vegas.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

VisBildeServlet (3).jpg

Endelig kom neste bok i serien om den noe irriterende, men ganske sjarmerende Anton Brekke. Eller, den kommer ikke for salg før den 26. august, så jeg syns jeg er heldig som har fått lese den over to mnd før den kommer ut. Men jeg har ventet veldig på denne.

Anton Brekke fremstår for meg som en forvokst tenåring. Det burde egentlig være lover mot å oppføre seg som han gjør når man er godt over 40 år. Men, ettersom historien om Brekke fortsetter, så tones dette noe ned, men det ligger fortsatt i bakgrunnen. Men jeg syns det er bra at personligheten er litt nedtonet, for selv om jeg har elsket bøkene fra Fjell fra bok èn, så var Mr. Brekke en smule irriterende.

Nok en gang blir en gammel sak flettet inn i hendelser som skjer i nåtid, og vi veksler mellom å være i Las Vegas i 1978, i Las Vegas i nåtid, og i Fredrikstad og områdene rundt i nåtid. Jeg syns som vanlig at Fjell klarer å flette dette sammen på en god måte og det er, for meg, ikke vanskelig å følge de forskjellige delene av historien selv om vi hopper frem og tilbake. Siden jeg har ventet så lenge på denne boken, så syns jeg det var en fryd at den var såpass lang, for da varte den lenge. Og for å få med alle delene av saken, så må bare boken være på de 550 sidene det var i forhåndseksemplaret mitt. Jeg har kost meg fra ende til annen og håper vi ikke må vente i to år til neste gang Anton Brekke skal etterforske en sak.

Tusen takk til Juritzen for lesereksemplar!

 

 

5 tanker på “Lykkejegeren av Jan-Erik Fjell

    • He he, det er ikke alltid så lett å vente med de man har tenkt til å vente med 😉 Men antar at du også har nok å lese senere i sommer, om du skulle gå på en smell med denne boka 😉

      Hilsen Ann Christin

      Liker

  1. Tilbaketråkk: Jan Erik Fjell – Lykkejegeren |

  2. Tilbaketråkk: Julegavetips for krimelskeren | My Criminal Mind

  3. Tilbaketråkk: Gjemsel – Jan-Erik Fjell | My Criminal Mind – En bokblogg

Legg igjen en kommentar