Maestro av Geir Tangen

Boken vil bli utgitt på Mata Forlag 25. januar neste år.

Men jeg har vært så heldig å få lese boken dagen etter at manuset ble sendt til trykking.

 

Mange i bokblogg verdenen kjenner kanskje Geir Tangen mest som krim

12241295_10153211509127091_3371282226152649939_n

Foto: Haakon Nordvik

bloggeren bokbloggeir. På bloggen sin har han anmeldt godt over 100 kriminalromaner, så han burde jo selv vite hvordan en god krim skal være.
Geir Tangen jobber til daglig som lærer i Haugesund og Maestro er hans debut som forfatter.

***

En augustdag i 2010 ramler det et skikkelig skup ned i fanget på journalist Viljar Ravn Gudmundsson. Han har ikke gjort noe for å få dette skupet, men det gjør det ikke noe mindre av den grunn. Både Gudmundsson og redaktøren i Haugesunds Avis er meget fornøyd med tingenes tilstand.

Fire dager senere dør en ung gutt, og livet til Gudmundsson vil aldri mer bli det samme.

192cd9cc3c85780ee8678dd914dfa2f7cecd7cee8dd6b185b06b21ae

I fire år går han rundt som en skygge av seg selv, han er langt i fra både den mannen og den journalisten han var tidligere.
Mens han sitter på kontoret i avisen, dukker det opp en e-post. En e-post som forteller at avsenderen har tatt på seg rollen som både dommer og bøddel. Personer som har gjort ting de har sluppet unna med, vil dø for hans hender. Gudmundsson tror det hele er en skrulling som har sendt han en e-post, men sender for sikkerhets skyld e-posten videre til politiet.

Dagen etter, blir en kvinne funnet omkommet utenfor boligblokken hun bor i, og politiet finner raskt ut av at «noen» må ha hjulpet henne over rekkverket fra balkongen i sjuende etasje.

Etter flere undersøkelser, finner politiet ut at hun er tidligere mistenkt, men senere frifunnet, for underslag i en butikk hun jobber i. Overbetjent Lotte Skeisvoll setter dødsfallet i sammenheng med e-posten de mottok fra Gudmundsson dagen før.

 

Så kommer det en e-post til, og en til…

***

Når man som bokblogger har anmeldt godt over hundre krimbøker,( og antagelig lest enda flere)  så har man en formening om hva som er en  god, og hva som er en dårlig krim. Derfor var forventningene mine høye når jeg skulle lese debuten til Geir Tangen. Mine tanker var at han burde kunne god krim.

 

Og det kan han. Maestro er en god krim, hvor Tangen bygger opp historiene på en god måte.

Vi blir veldig godt kjent med journalisten Viljar Gudmundsson, han har en del demoner som rir han etter den fatale saken i 2010. Jeg syns ikke jeg får like godt taket på den andre av hovedpersonene i romanen, Lotte Skeisvoll. Selv om vi får vite at hun også har sine problemer, så føler jeg at hun ikke blir en like levende person som Viljar.

Spenningsmessig, så er Maestro god, det er ikke snakk om at man forstår hvem personen bak e-postene er før man er nesten på siste side. Jeg hadde mine mistanker fra tid til annen, men det vekslet veldig, så jeg er strålende fornøyd etter å ha lest boken. Akkurat slik en god krim skal være.

Så Geir Tangen: skriv gjerne flere bøker!

7 tanker på “Maestro av Geir Tangen

  1. Tilbaketråkk: Bloggen er 1 år i dag! | My Criminal Mind

  2. Tilbaketråkk: Julegavetips for krimelskeren | My Criminal Mind

  3. Tilbaketråkk: “Requiem”, di Geir Tangen | Nordic

  4. Tilbaketråkk: Hjerteknuser av Geir Tangen – My Criminal Mind

  5. Tilbaketråkk: Vanskelig andrebok for Tangen | Debatt1

  6. Tilbaketråkk: Død manns tango – Geir Tangen – My Criminal Mind

  7. Tilbaketråkk: Død manns tango - Geir Tangen | Debatt1

Legg igjen en kommentar