Sthlm delete av Jens Lapidus

Orginaltittel: Sthlm Delete

Utgitt for første gang på norsk i 2016 på Cappelen Damm.

sek-person-scid-33029.jpg

Bilde fra cappelendamm.no , foto: Anna-Lena Ahlström

Jens Lapidus er en svensk forfatter med stor suksess. De tre første bøkene hans ble filmatisert og kjent som Snabba Cash triologien. Bøkene hans er solgt til mer enn 30 land. Sthlm Delete er andre bok i en ny serie med den tidligere kriminelle Teddy og advokaten Emelie som hovedpersoner.

 

 

 

 

En vekter blir sendt ut på et alarm-oppdrag på en øde plass på Värmdö. På plassen, finner han en mann myrdet. Politiet finner også en ung gutt skadet i en bil ikke langt fra huset.
Gutten havner i koma, men blir tiltalt for drap på den ukjente mannen.
Emilie Jansson er nettopp ferdig med utdannelsen sin som advokat, og blir veldig overrasket over at gutten ønsker henne som forsvarer, en ting er at hun er helt nyutdannet, en annen ting er at firmaet hun jobber for kun driver med forretningsjuss. Hun ber en av eierne om lov til å ta på seg oppdraget, men det blir avslått. Emelie tar likevel oppdraget og kommer igjen i kontakt med den tidligere kriminelle Teddy. Unggutten er nemlig nært knyttet til noen i Teddys kriminelle fortid.

Samtidig som politiet etterforsker saken, gjør Emelie og Teddy sine undersøkelser. De kommer dypere og dypere inn i Stockholms underverdens mørke hemmeligheter der både liv og helse står i fare på daglig basis. Samtidig må Emelie fortsette sine oppgaver som forretningsjurist for at ikke arbeidsgiveren skal oppdage at hun har gått bak ryggen deres.

9788202503598.jpg

 

Intens spenning

Jens Lapidus klarer på en perfekt måte å beskrive Stockholms underverden slik at det blir troverdig. Nå har ikke jeg personlig noen kjennskap til den verdenen, men det føles autentisk. Han får karakterene sine til å virke som virkelige mennesker som man blir glad i. Jeg liker veldig godt at advokaten, Emelie Jansson, har noen skrammer ved at hun f.eks tar illegal medisin. Uten dette, kunne hun fort ha fremstått som en for perfekt jente, med hele livet på stell. Ei som kanskje ikke hadde funnet tonen med den tidligere storkaren Teddy.

Man blir pisket fremover fra side til side i et veldig driv, og det er vanskelig for en krimelsker å legge fra seg boken før den er ferdig lest. Jeg gleder meg allerede til neste bok, for med den avslutningen… så er jeg 100% sikker på at det kommer mer fra den svenske forfatteren.

 

Dersom du er interessert i flere anmeldelser av denne boken, kan jeg tipse om at Bjørnebok har skrevet om denne tidligere.

Tusen takk til forlaget for lesereksemplar.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s