DU av Caroline Kepnes

«DU» ble utgitt på Vigmostad & Bjørke 8. mars 2016.

Orginaltittel: You

Caroline Kepnes debuterte med denne romanen i 2015 og har mottatt strålende kritikker for debuten sin. Tidligere har Kepnes skrevet for TV-serier, magasiner og publisert noveller.

0 (1)

 

Joe jobber i en bokhandel for brukte bøker, og en dag dukker, Guinevere Beck, og han blir helt besatt. Da hun skal betale, kikker han på navnet hennes på kredittkortet, og forfølgelsen er i gang. Flaks for Joe, men uflaks for Beck, er det kun en person i hele New York med dette navnet, så Joe finner fort ut både hvor hun bor, hvor hun går på skole, telefonnummer og twitternavn.
Joe bryter seg inn i leiligheten hennes, og stjeler mobiltelefonen hennes. På denne måten har han hele kontrollen over mailkorrespondanse.
Etterhvert klarer Joe å få det til slik at de møtes igjen, og blir et par. Men dessverre, så klarer ikke Joe å legge fra seg sine stalker egenskaper. Joe går også så langt at han rydder konkurrenter av banen. Joe er besatt, han er den eneste som skal få ha henne…

 

Skuffende

På forsiden av «DU» så står det et sitat fra Daily Mail: » Hvis du skal lese èn thriller i år, bør det være denne.» Dette og på bakgrunn av plottet, hadde jeg store forhåpninger til denne boken. Det at noen virkelig stalker en annen person, er noe av det mest creepy jeg vet om. Her snakker vi hardcore stalking, ikke bare «forfølge» noen online. Joe er mye mer enn det. Han bryter seg inn, stjeler truser, forfølger, forkler seg, leser all mailkorrespondanse. Han er virkelig alle jenters mareritt. MEN jeg syns ikke forfatteren klarer å formidle dette på en måte som blir spennende. Mye av tiden er det nesten så man glemmer hvor gal Joe er, for det virker nesten som de har et helt normalt  forhold.
Boken er også skrevet på en måte som irriterer meg. Den er skrevet fra synspunktet til Joe, og Beck er «du». Jeg vet ikke om det er tilsiktet, at det er Joe som er så irriterende, eller om det faktisk er forfatterens måte å skrive på. Men jeg klarer ikke la meg fange i boken. Om det er språket, oppbyggingen av boken eller en kombinasjon av disse vet jeg ikke. Men dette må være en av de minst spennende thrillerene jeg har lest. Når jeg leser en thriller, så vil jeg at det skal være nesten heseblesende spennende, slik at jeg er redd for å lese videre, men samtidig ikke klarer å la være. Denne opplevelsen får jeg ikke fra denne boken. Så for meg ble dette dessverre en skuffende leseropplevelse.
Jeg vet det er en oppfølger av denne boken på gang, så jeg håper at forfatteren er bedre på å skape spenning i den kommende boken.

 

Tusen takk til forlaget for lesereksemplar.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s