Hvite Spor av Emelie Schepp

Utgitt i Norge på Gyldendal Forlag 2016.

Orginaltittel: Vita Spår

 

Schepp-Emelie_-Foto-Eva-Linblad.jpg

Foto: Eva Lindblad

Emelie Schepp er en svensk forfatter som i 2015 debuterte med boken Merket for Livet. Det var første bok i en serie om statsadvokaten Jana Berzelius. Hvite spor er da hennes andre bok, og mitt første bekjentskap med forfatterinnen. Men jeg kan allerede nå avsløre at jeg kribler etter å lese mer av henne.

 

 

 

 

To thailandske, unge kvinner setter seg på flyet til København, i magen har de 50 ampuller som inneholder heroin og kokain. På toget fra København til Norrköping går det galt, en av ampullene i magen til en av kvinnene har begynt å lekke, og hun dør av overdose. Den andre kvinnen forsvinner før noen rekker å snakke med henne.

Politiet og statsadvokaten Jana Berzelius blir satt på saken. Hvem er disse kvinnene? Og hvem skulle motta leveransen? Hvor har det blitt av den siste kvinnen?

Etterforskningen går sakte fremover, men etterhvert kommer saken inn på en person fra Janas fortid, og Jana gjør alt hun kan for å komme politiet i forkjøpet med å oppklare saken. Fortiden til Jana Berzelius bør forbli en hemmelighet blant politiet og hennes kolleger ved statsadvokatkontoret.

HVITE-SPOR.jpg

Det er kanskje tidlig å krone Emelie Schepp til ny svensk krimdronning etter kun to bøker, men fortsetter hun slik som dette er tronen hennes.

***

Det er ikke ofte jeg i så stor grad ønsker at jeg har lest foregående bøker i en serie, som det jeg har gjort når jeg har lest Hvite Spor. Det er mye snakk om Jana Berzelius hemmelige fortid i boken, og jeg har lest meg frem til at nevnte fortid er beskrevet mye i den første boken. Så til deg som leser bloggen min, gå til anskaffelse (lån på bibloteket f.eks) og les Merket for Livet før du starter på denne. Det tror jeg er et smart råd.

Det går veldig fint å lese Hvite Spor som en frittstående krimroman også, jeg fikk veldig godt utbytte av boken, men med det jeg vet nå, ville jeg lest den første boken først.

Hvite Spor er en særdeles velskrevet krimroman, med interessante, og noen litt usmakelige, karakterer. Emelie Schepp er flink til å gi karakterene dybde ved å gi oss akkurat passe mengde informasjon om privatlivet og personligheten deres. Den det går mest i dybden på er, selvfølgelig, hovedpersonen Jana Berzelius. Men også de andre, blir vi godt nok kjent med til at de får «kjøtt på beina»

Plottet i seg selv er et stadig aktuelt tema, narkotrafikk og hvordan bakmenn utnytter sårbare mennesker til å gjøre drittjobben. Det er mange forskjellige vendinger denne historien kunne tatt, men forfatteren har valgt den mest oppsiktsvekkende vendingen.

Jeg vil anbefale denne boken til absolutt alle som liker en krimbok. Dette er noe av det beste jeg har lest på lang tid. Og jeg gleder meg stort til neste gang jeg holder en bok av Emelie Schepp i hendene.

 

Tusen takk til forlaget for lesereksemplar.

Om du vil lese flere anmeldelser om denne boken, kan du besøke Tine sin blogg.

 

 

 

Reklame

4 tanker på “Hvite Spor av Emelie Schepp

  1. Tilbaketråkk: Merket for livet av Emelie Schepp | My Criminal Mind

  2. Tilbaketråkk: Skjult agenda av Emelie Schepp – My Criminal Mind

  3. Tilbaketråkk: Ny spennende krim fra Sveriges nye krimdronning. | Debatt1

  4. Tilbaketråkk: Spennende krim fra Sveriges nye krimdronning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s