Monster av Jørgen Jæger

Utgis i følge forlaget den 3. September 2015
Min utgave er lesereksemplar gitt av Juritzen Forlag.

Med Monster utgir Jørgen Jæger nå sin åttende kriminalroman, og jeg kan med en gang avsløre at man langt ifra vil bli skuffet ved å lese denne boken.
Jæger skriver selv i lesereksemplaret jeg har mottatt at «boken er tilegnet de 817 kvinner og barn som lever på hemmelig adresse og ny identitet i Norge»

image

Familien Dahl som består av Anne, Ulrik og 11 år gamle Thea, lever på kode 6, den strengeste graden av beskyttet identitet vi har her i Norge. Bakgrunnen for dette er Annes eksmann Ragnvald. Han har tidligere sonet en dom for mishandling av både Anne og datteren Thea.
Familie  Dahl har levd med skjult identitet i Ramnes i to år da Thea en dag ikke kommer direkte hjem fra skolebussen. Ulrik går for å se etter henne, men finner henne ikke. Men etter en liten stund kommer Thea tilbake. Hun går rett inn på rommet sitt og vil ikke snakke med hverken moren eller Ulrik.
Anne blir veldig urolig og er sikker på at Ragnvald er tilbake igjen. Men Ulrik beroliger henne med at Ragnvald fortsatt sitter i fengsel etter at han har mishandlet sin nye kjæreste. Hvis han skulle bli sluppet ut, skulle Anne og familien få beskjed fra kriminalomsorgen.
Ulrik går for å se hva det er som kan ha  skremt Thea på den måten, men han kommer ikke tilbake. Anne blir mer og mer urolig, og plutselig går vannet. Anne er høygravid og har to uker igjen til termin. Nå vet hun plutselig ikke hvem hun skal ringe først. Ambulansen eller politiet?

image

Det tok ikke lang tid fra jeg hentet Monster på posten til jeg begynte å lese den. Denne boken har jeg gledet meg veldig til, og allerede i første kapittel blir jeg fanget av spenningen og dramatikken i Jægers etterlengtede kriminalroman.
Jeg syns Jæger tar opp flere viktige temaer i denne åttende kriminalromanen. Først og fremt handler den om kvinner og barn som lever i skjul for en eksparter/voldelig far. Dette er et tema som opptar meg veldig, og jeg har stor medfølelse for de som må etterlate alt de kjenner i livet, både familie/venner og hjemsted må de foŕlate for å bli tryggere.
Et annet tema som Jæger tar opp er hvordan vi som samfunn behandler Romfolket. Dette folket som gjennom århundrer har blitt jaget fra sted til sted. Det er godt å lese at de som har en offentlig stemme tar opp viktige samfunnsspørsmål.
Men tilbake tilselve handlingen i boken, den er råspennende! Vi snakker utallige spenningstopper og nye vendinger. Helt fantastisk! Så alle som er glad i en krimbok eller to anbefales å ta turen i bokhandelen den 3. september!

Tusen takk til Juritzen Forlag for lesereksemplaret.

11 tanker på “Monster av Jørgen Jæger

  1. Fint å se at du likte denne boka Ann-Christin. Jeg vikarierte som redaktør for Jørgen på denne i vinter, og føler et helt spesielt eierforhold til historien. Godt å se at Jørgen har lykkes med det vi jobbet med.

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Les her hva bokbloggerne mener om MONSTER! | Jørgen Jæger

  3. Tilbaketråkk: Julegavetips for spenningselskeren | My Criminal Mind

  4. Tilbaketråkk: Fortielsen av Jørgen Jæger | My Criminal Mind

  5. Tilbaketråkk: Bloggen er 1 år i dag! | My Criminal Mind

  6. Tilbaketråkk: Stemmen av Jørgen Jæger | My Criminal Mind

  7. Tilbaketråkk: Guden av Jørgen Jæger – My Criminal Mind

  8. Tilbaketråkk: Stor spenning fra Jørgen Jæger | Debatt1

  9. Tilbaketråkk: Judasskuddet – Jørgen Jæger – My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar