Død manns tango – Geir Tangen

Geir Tangen er en norsk lærer, journalist, bokblogger og forfatter. Han debuterte i 2016 med Maestro som høstet mye god kritikk. Hjerteknuser kom året etter. Og nå er siste bok i denne trilogien, Død manns tango, ute.

Omtale fra forlaget:

Der finnes døde mennesker i alle tenkelige utgaver. De steindøde. De for lengst begravde. Eller som han selv, de levende døde. Mennesker med døden hugget i granitt, men som fremdeles tar seg en og annen spasertur blant de levende.

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll befinner seg i sitt livs verste mareritt. Den stille vestlandsbyen Haugesund rives opp fra sensommerdvalen av en rekke grusomme dødsfall..noen har ønsket å se disse menneskene lide, mennesker som en gang delte en ungdom sammen.

På samme tid må Viljar og Lotte ta et umulig valg: Innrømme at de sto bak drapet på nynazisten Geirmund Bakken samme vår, eller la en hjemvendt fremmedkriger ta straffen for de selv har gjort.

I tredje og siste bok om Lotte Skeisvoll og Viljar Ravn Gudmundsson må de ut i et halsbrekkende kappløp med døden. Noen vil dem begge til livs, og i bakgrunnen hviskes ordene fra George Orwells 1984: 《Det som er i Rom 101, er det verste i verden…》

Herlig avslutning

Jeg var i motsetning til veldig mange bokbloggere ikke like imponert av Hjerteknuser som jeg var av Maestro. Grunnen til det er at teksten var så gjennomsyret av metaforer og «morsomheter» at det var de, og ikke historien jeg fokuserte på.

Men har det blitt bedre i Død manns tango? Absolutt! Her her det en perfekt balanse mellom å fortelle en spennende og fartsfylt historie og det å krydre språket med stikk til høyre og fine metaforer som får meg til å trekke på smilebåndene mens jeg leser.

Selve historien er spennende bygget opp og jeg som leser blir hele tiden pisket videre for å se hvordan det går med rufsete Viljar og den over gjennomsnittet korrekte Lotte. Til tider satt jeg med klumpen i halsen og andre ganger tenkte jeg bare «OI!»

Så dette var en krim helt etter mitt hjerte, og det blir spennende å se hva Tangen kommer opp med etter denne trilogien. Anbefales!

Andre som har blogget om Død manns tango: Min bok- og maleblogg

Tittel: Død manns tango
Utgitt: Oktober 2018
Forlag: Gyldendal
Sjanger: Krim
Kilde: Lesereksemplar
Format: Innbundet
Antall sider: 390
Terningkast: 5

4 tanker på “Død manns tango – Geir Tangen

  1. Tilbaketråkk: Julegavetips 2018 – My Criminal Mind

  2. Tilbaketråkk: Død manns tango av Geir Tangen | Lottens Bokblogg

Legg igjen en kommentar