Vikingdronningens grav av Unn Pedersen

Utgitt på Gyldendal Forlag i januar 2017.

Illustrert av Trond Bredesen.

 

Unn Pedersen er arkeolog og forsker på vikingtiden. Hun jobber ved Universitetet i Oslo og har vært med på flere utgravinger. Hun har i tillegg til Vikingdronningens grav utgitt to andre barnebøker som handler om vikingtiden.

Trond Bredesen er illustratør. Han jobber frilans i tegnefelleskapet Illustratørene siden 1988. Han illustrerer bøker, tidsskrifter og aviser i tillegg til logoer og designoppdrag.

 

Vikingdronningens grav er bygd opp slik at halvparten av boken er faktaopplysninger og den andre halvparten er en historie om barna Ravn og Tora. Handlingen er lagt til da vikingdronningens-grav-unn-pedersen
Bvikingdronningen dør og hva som skjer i den forbindelse. Mye av det som skjer i historien er faktabasert, men noe er fylt inn med hvordan forfatteren tror det kan ha foregått.

Boken delt inn med annenhver tosider med faktatekst og fortelling om vikingebarna. Jeg leste alle faktasidene først og fortellingen etterpå. Når jeg skal lese boken for sønnen min, så vil jeg nok kanskje gjøre det omvendt.

Hjemme her, har vi i sommer vært på to vikingfestivaler, så interessen for vikinger er ganske stor hos min snart 8-åring. Vi har sett hvordan slag har foregått og vi har hørt eventyr fra skalder. Sønnen min har i dag bladd i og tittet på bildene i boken, og det var helt klart bildene på faktasidene som var mest interessante. Faktasidene har bilder av funn og arkeologiske utgravinger.

Jeg syns dette var en fin bok, med noe fakta som ikke jeg viste heller, så jeg lærte noe nytt der. Noe av historien kan være litt brutal, så jeg syns ikke boken passer til barn under skolealder, og de minste barna som går på skolen bør nok også lese denne sammen med en voksen.

Jeg anbefaler gjerne denne boken videre, både til de som er interessert i vikinger fra før, men også de som ikke har hørt så veldig mye om de.

 

Tusen takk til forlaget for lesereksemplar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s