Jenta uten hjerte av Marit Reiersgård

Utgitt for første gang på Gyldendal Forlag i 2014.

Reiersgaard-Marit_productimage

Marit Reiergård debuterte med kriminalromanen Stolpesnø i 2012. Dette er hennes andre roman om etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed. Tidlig i 2016 kom Reiersgård ut med den tredje boken i serien. Det var den første boken jeg leste av henne, og anmeldelsen av Paradisbakken kan du lese her.

 

 

 

15 år gamle Idunn blir funnet drept etter en hjemme-alene fest. Men det er ingen vitner til hendelsen, og ungdommene som var på festen, er veldig tilbakeholdne når de snakker med politiet. Det er tydelig for Verner Jacobsen at det har skjedd noe på festen som de alle vil gjøre mye for å holde skjult.

Bitte har fått seg en ny kjæreste, og det er tilfeldigvis han som finner den drepte tenåringsjenta. Av denne grunnen, er Bitte tatt av saken og hun må heller etterforske andre saker.
Morgenen etter står et hus i full fyr i den samme gaten der Idunn ble funnet drept. I ruinene finner de et forkullet lik. Det er en gammel kvinne som bor i huset, og hennes sønn Agnar ble løslatt fra fengsel dagen før. Der har han sittet i flere år, sonet en straff han er idømt for drapstrusler og vold mot sin mor.  Agnar vet at alle odds vil peke mot han, så han gjør alt han kan for å skaffe seg alibi for tidspunktet huset brant.

 

Aktuelt tema

e37a3acfeda9c387846c0982805ae54bd25c0cb2f1c3a18c2a845cbc

Jeg skjønner godt at Marit Reiersgård ble nominert til Rivertonprisen for denne romanen. For her har vi spenning på høyt nivå, det er en klassisk nordisk krimroman som vi kjenner godt fra før, men hun skriver veldig godt og gjør leseren nysgjerrig.

Reiersgård tar også opp et meget aktuelt tema, nemlig mobbing. Det er så det river i hjertet når man leser skildringene av hvordan ei jente har det, og hvordan hun blir behandlet av sine jevnaldrene. Et sterkt bidrag i belysningen av dette vanskelige temaet.

Reiersgård har leseren i sin hule hånd helt til siste slutt, og dersom man tror man vet hvem de/den skyldige, så har man ikke det likevel.

Anbefales!

Andre bokbloggere som har skrevet om denne boken er: bokbloggeir, ritaleser, bokelskerjane og zeldajenta

 

Denne boken var en av de bøkene jeg plukket ut da jeg vant en Instagramkonkurranse hos Gyldendal.

 

 

Reklame

1 tanke på “Jenta uten hjerte av Marit Reiersgård

  1. Tilbaketråkk: Knokkelsamleren – Marit Reiersgård – My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s