Snøhvit må dø av Nele Neuhaus

Første gang utgitt i Norge i 2016 på Gyldendal Forlag.

Orginaltittel: Schneewittchen Muss Sterben

 

83461.jpgNele Neuhaus er en av Tysklands største krimforfattere. Hun er mest kjent for sin
krimserie om Pia Kirschoff og Oliver von Bodenstein. Men har også skrevet en rekke frittstående romaner.
Snøhvit Må Dø er hennes store gjennombrudd internasjonalt og hennes første bok som er oversatt til norsk.

 

 

Tobias har nettopp sluppet ut av fengsel etter å ha sonet 10 år for drapet på sin eks kjæreste Laura og sin kjæreste Stefanie. Han reiser hjem igjen til faren og landsbyen han har vokst opp i. Men landsbyen tar ikke godt i mot han. For dem er han kun en iskald morder, og det lar de han ikke glemme.

På en nedlagt flyplass, ikke langt unna landsbyen, finner anleggsarbeidere levningene av en ung kvinne. Disse må selvsagt undersøkes av politiet og blir sjekket opp mot savnet-registeret. Både Laura og Stefanie står på denne listen, da ingen av de ble funnet etter at de forsvant for 11 år siden.

Nesten samtidig blir en kvinne dyttet fra en gangbru og ned på motorveien. Det skal ikke mange undersøkelsene til for å finne ut av at det er Tobias’ mor som er offeret.

Etterforskerne Pia Kirchoff og Oliver von Bodenstein møter en mur av taushet når de spør seg fore i landsbyen. Ingen vil, eller tør, snakke med politiet.

9788205482562

 

I Snøhvit Må Dø, møter vi mange mennesker, med store hemmeligheter. Det er mange karakterer å holde styr på, så jeg bruker litt tid på å skille de fra hverandre. Men etterhvert kommer jeg inn i det.

Neuhaus har skrevet en meget spennende krimbok, med overraskende vendinger. Hun beskriver landsbymentaliteten veldig godt, selv om jeg tviler sterkt på om alle disse hendelsene kunne ha blitt holdt skjult i årevis i virkeligheten slik som det blir i boken. Mange vet mye om mange, men ingen forteller noe. Det syns jeg er rart.
Det kan også tidvis bli noe tungt å lese, mulig det kommer av oversettelsen, jeg er litt usikker der. Syns dog det var litt mye igjen av boken etter at hovedplottet er løst.

Men alt i alt syns jeg Neuhaus har skrevet en spennende krim som fortjener mange norske lesere.

Takk til forlaget for lesereksemplar.

 

Andre bloggere som har skrevet om denne boken: Bjørnebok

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s