Merket av M.H. Skaanes-Røed

Utgitt for første gang på Re-View Publishing høsten 2015. Takk til forlaget for lesereksemplar.

Marit Helen Skaanes-Røed er utdannet innen coaching, ledelse og sosiologi. Sammen med mannen Odd Arve, driver hun forlaget Re-View Publishing. Merket er hennes første roman og er altså utgitt på eget forlag. Boken er også første bok i en planlagt serie om psykologen Sarai Calmer.

En kvinne blir funnet død nedenfor et leilighetskompleks, og da politiet kommer til stedet, oppdager de en annen bevisstløs kvinne i leiligheten den første kvinnen hoppet fra. Begge kvinnene er kledd i identiske blå kjoler. På samme sted blir det også funnet en drept mann.

Begge kvinnene har store mengder heroin i blodet, mens den døde kvinnen også er forgiftet av det svært giftige stoffet Thallium.
Politietterforsker Ravn Vangen er på saken og får hjelp av psykologen Sarai Calmer. Hun har i lengre tid, fått tilsendt bilder av kvinner i identiske blå kjoler.

87b82b4bb2d49f01cf220ea4f3f56440d85718acd631f49ff2ae8534

Det første som slår meg når jeg mottar denne boken, som jeg ser er utgitt på eget forlag, er hvor bra den ser ut. Design og alt er veldig gjennomført og proft. Her er det blitt gjort en skikkelig jobb, og det syns. Har ofte inntrykk av at små forlag og eller de som gir ut på eget forlag svikter litt på dette området. Slik er det ikke her.

Dette er som nevnt Marit Helen Skaanes-Røeds første bok, og det merkes. Jeg syns boken er rotete oppbygd. Det er vanskelig å finne tråden i boken. Og litt forvirret blir jeg av historien til jentene i Bangladesh. Den blir aldri riktig flettet inn i hovedplottet.

Når det er sagt, så syns jeg forfatteren har hatt en veldig god idè til plottet. Menneskehandel er dessverre alltid like aktuelt, og jeg syns hun belyser dette på en god måte.

En annen ting jeg syns at ikke passet inn i boken er alt snakk om knulling. For det første så syns jeg det ordet er helt forferdelig. Og det passer liksom aldri inn. Jeg tenker at enten får man skrive en kriminalroman, eller så får man skrive en «kioskroman» med alt det medfører. Jeg syns ihvertfall ikke det passer inn i denne boken.

Persongalleriet kan være spennende, men siden dette er første bok i en tiltenkt serie, så syns jeg at man burde bli enda mer kjent med hovedkarakterene. De blir ikke helt levende, og man får lite bakgrunnsinformasjon om dem.

Men alt i alt, skriver Fru Skaanes-Røed en spennende bok, og det er potensiale til å bli enda bedre.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s