Et kryss for døden av Gerhard V. Sund

Boken er utgitt i november 2015 på Publica Bok, og jeg vil gjerne få takke forlaget for lesereksemplar.

 

Gerhard V. Sund har tidligere skrevet to spenningsromaner for barn og ungdom, og er med Et kryss for døden ute med sin første krim beregnet på et voksent publikum.

 

Torgeir Svendsen jobber i ordenspolitiet og er tidligere Spesialsoldat i forsvaret. En dag får han et brev hvor det står: «Snipp, snapp snute – du er ute…» Samme dag forsvinner det en tenåringsjente fra Stavanger. Svendsen tenker ikke mye over brevet, men så får han et brev til, og enda et brev. Alle levert på forskjellige måter. Samtidig forsvinner det flere tenåringsjenter rundt omkring i byen.

Er det en sammenheng mellom brevene og forsvinningene? Har brevene noe med tidligere saker han har jobbet med i politiet? Eller har det med hans fortid i forsvaret? Spørsmålene er mange, og det begynner å haste med å finne mannen som kidnapper og senere dreper tenåringsjentene rundt i byen.

9788282514620_product_full (1)

 

Jeg må dessverre si at Et kryss for døden er en av de kjedeligste bøkene jeg har lest i år. Handlingen er ganske tafatt, og blir ikke spennende før i kapitel 59, som det forøvrig er to av.
Jeg syns Sund sliter med å få opp spenningen i boken på et tidlig tidspunkt, noe som egentlig er litt alfa og omega i en krimbok etter min mening. Jeg hadde nok ikke valgt å lese ferdig boken en gang om den hadde vært lenger.
Boken er nok morsommere å lese for en som er godt kjent i Stavanger, for det virker som han beskriver en by han er veldig glad i, men det er ikke for bybeskrivelser jeg leser krim, det er for underholdning og spenningens skyld, og det syns jeg ikke blir levert gjennom denne boken.

 

 

Reklame

5 tanker på “Et kryss for døden av Gerhard V. Sund

 1. Jeg har aldri vært i Stavanger en gang jeg, så jeg aner ikke. Men har lyst til å besøke byen d 😉

  Takk for hyggelig kommentar og gi meg gjerne beskjed hva du syns om boken 🙂

  Godt Nytt År til deg også!

  Liker

 2. Jeg har aldri vært i Stavanger en gang jeg, så jeg aner ikke. Men har lyst til å besøke byen d 😉

  Takk for hyggelig kommentar og gi meg gjerne beskjed hva du syns om boken 🙂

  Godt Nytt År til deg også!

  Liker

 3. Det overrasker meg ikke at boken er spekket med feil av det ene og det andre slaget, og det overrasker heller ikke at kapittel 59 dukker opp to ganger på rad. Publica Bok AS og Commentum Forlag AS eies og drives av de samme folkene, og de sliter voldsomt med økonomien for tiden, faktisk i slik en grad at de ikke har råd til å lønne sine medarbeidere. Jeg har i hvert fall ikke fått betalt for mitt siste oppdrag, til tross for gjentatte purringer. Saken ender nok med inkasso, slik det ser ut nå. Flere ansatte ved forlaget har blitt spurt om de er villig til å godta lønnsutsettelse. Det ender vel med konkurs, dette her. Kanskje like så greit, for Publica Bok AS finansierer utgivelsene sine ved hjelp av forfatterne, som forplikter seg til å forhåndsselge 125 eksemplarer av egen bok eller kjøpe disse eksemplarene selv. På det viset kan hvem som helst bli utgitt der, så lenge de går med på å dekke inn trykkekostnadene. Det er med andre ord ikke kvalitetsutgivelser vi snakker om her. Jeg må på det sterkeste fraråde forfattere å gå med på en slik ordning. Det er ingen som tjener på det, kanskje bortsett fra forlaget. Jeg vet bare at jeg, min kone og vår to år gamle sønn står i fare for å bli satt på gaten siden jeg ikke har penger til å betale husleien, takket være en hensynsløs forlagsledelse som nekter å gjøre opp for seg, til tross for at de kjenner til situasjonen. Sjoflere mennesker skal man lete lenge etter, men så er det da også mange som har sagt opp på grunn av Tom Gaudlands brutale lederstil. Det er han som eier forlagene.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s