Løgner fra fortiden av Joy Fielding

Første gang utgitt i 2003

Orginaltittel: Whispers and Lies

Joy Fielding er en kanadisk forfatter som har skrevet en rekke bøker. Hun har vært mer

Bildet er fra www.joyfielding.com
Bildet er fra http://www.joyfielding.com

populær i USA og andre land enn hun har vært i sitt eget hjemland. Joy Fielding har rukket å fylle 70 år i år og er fortsatt aktiv som forfatter og har senest utgitt bok i år.
Jeg har lest flere av bøkene hennes tidligere, og vil særlig trekke frem boken Sannhetens Mareritt som verdt å lese. En bok jeg har lest flere ganger.

Terry Painter er 40 år og arbeider som sykepleier på et sykehjem i Delray,Florida. Hun bor i et gammelt hus som hun har arvet etter moren sin. På tomten er det et lite anneks som Terry leier ut. Det var der hun selv bodde mens hun stelte sin syke mor før hun døde. Siden jobben og stell av moren tok all Terrys tid, så hadde hun ikke mulighet til å finne seg en mann, og ei heller pleie vennskap med potensielle venninner.

0177b832bf2b3a5780ff5e9a1ad331b6c0499b06348b96a5a06cb0eeLivet til Terry snus på hodet da Alison Simms flytter inn i annekset bak huset. Plutselig har Terry en venninne hun kan snakke med i evigheter med, de spiser middag sammen og Alison oppmuntrer Terry til å gå videre med følelsene hun har for en av sine pasienters sønn.

Etter som tiden går, oppdager hun sider ved Alison som virker merkelige, og at det ikke er en tilfeldighet at hun kom å ville leie hos nettopp henne. Alison drar også med seg en del mennesker som Terry finner mistenkelige. Hva er det Alison skjuler? Er det hun som står bak alle de telefonoppringningene Terry mottar?  Terry føler også at det er noen som holder henne og huset under oppsikt. Er det Alison som står bak dette også?

Jeg har som nevnt lest flere av Joy Fieldings bøker tidligere, og har likt disse veldig godt, men i denne boken syns jeg hun skuffer. Jeg syns på en måte ikke det er spennende nok før helt på slutten. Og spenning bør thrillere ha hele veien. Selvfølgelig i forskjellig intensitet.

Boken er lettlest, og det flyter bra, men det var dette med den spenningen igjen da. Det er en overraskende slutt, det skal hun ha! Tingene hang ikke sammen på den måten jeg trodde i det hele tatt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s