Ingen er så trygg i fare av Gunnar Staalesen

Første gang utgitt i 2014.

Gunnar Staalesen har skrevet mange bøker, og aller flest om privatetterforskeren Varg Veum. Ingen er så trygg i fare er den 20. boken om Varg Veum.Den første boken om Veum ble utgitt i

Bildet fra dagbladet.no

Bildet fra dagbladet.no

1977, hvor det da kom jevnlige utgivelser frem til 1996. Deretter fikk Veum seg en pause på 6 år før det ble jevnlige utgivelser igjen. Staalensen har også gitt ut mange andre bøker, blant annet barnebøkene om Vikingkatten.

Tidlig en morgen blir Veum anholdt av politiet, mistenkt for oppbevaring og spredning av barnepornografi. De har funnet utallige filer på datamaskinen hans. Hvordan har dette materialet kommet dit?
Etter klønete oppvisning fra politiet, klarer Veum å rømme fra et avhør. Han prøver å etterforske saken selv, men det er ikke lett, da politiet jakter på han og han har flere fiender enn han aner.

Veum prøver å finne ut av hvilke fiender han har skaffet seg de siste årene, men det er ikke lett, da han mer eller mindre har vært døddrukken i rundt 4 år. Klarer han å rote frem i underbevisstheten de menneskene han har hatt kontakt med? Og er det mulig å stole på minner som er har et uklart slør over seg?

Jeg har av en eller annen grunn ikke lest noe fra Staalesen tidligere, jeg er ikke helt sikker på 20150804_001250[1]hvorfor. Men jeg har da ikke vært nysgjerrig nok tenker jeg. Har vel sett en av filmene om Varg veum, men jeg husker ikke hvilken det var heller.
Men nå har jeg vært på biblioteket, så da ville jeg låne med meg en av hans bøker.

Jeg må si, at etter å ha lest Ingen Er Så Trygg I Fare, så klarer jeg ikke helt å forstå fasinasjonen for Varg Veum. Han fremstår som en lite sympatisk fyr med all alkoholen og prostituerte kvinner som han omgås med.

Historien i seg selv er spennende nok, man lurer jo veldig på hvem det er som har satt opp denne fellen for han. Men jeg som mamma, koste meg aldri med denne boken. Til det var temaet for vanskelig. Jeg ser på meg selv som en ganske tykkhudet person når det gjelder litteratur og film/tv-serier, men her går grensen tydeligvis. Det ble for vondt, og for vanskelig.

Reklame

2 tanker på “Ingen er så trygg i fare av Gunnar Staalesen

  1. JEg elsker Varg Veum! Men om du ikke har lest noe om han før, skjønner jeg godt at du ikke falt for denne typen. Du må ha lest de foregående bøkene for å kunne forstå oppførselen hans. Dette er *ikke* Varg – dette var Varg i sorg og eksistensiell krise. Varg *er* sympatisk, men trår ofte over grenser i rettferdighetens navn. Anbefaler deg å begynne fra begynnelsen 🙂 Ha en glad dag 🙂

    Likt av 1 person

  2. Tilbaketråkk: Storesøster av Gunnar Staalesen | My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s