Stalker av Lars Kepler

Dette er den femte boken om Joona Linna fra ekteparet bak pseudonymet Lars Kepler. Min anmeldelse av boken Sandmannen kan du lese her.

Et youtube-klipp av en kvinne blir sendt til politiet, og bare minutter etter går drapsalarmen. Den samme kvinnen som på videoklippet blir funnet brutalt knivstikket i overkroppen, halsen og ansiktet.
Den høygravide Margot Silverman, som har tatt over stillingen etter Joona Linna, er med på etterforskningen fra starten. IMG_20150716_225134[1]
Etter drap nummer to, også denne gangen med et videoklipp som forhåndsvarsel, vil den erfarne psykiateren Erik Maria Bark hypnotisere ektemannen til offeret. I sjokk hadde han nemlig både vasket, og flyttet på liket av sin kone etter at han kom hjem og fant sin kone knivdrept.

Under hypnosen kommer det frem detaljer på liket som får psykiateren til å tenke på en annen sak, der hvor han hadde vært med på å få en annen mann dømt med sitt faglige vurdering. Psykiateren hadde også utelatt visse deler av samtalene med den dømte under rettssaken. Så nå er spørsmålet? Sitter det en uskyldig mann dømt? Er det samme drapsmann som er på ferde nå som for alle de årene siden?

Jeg var spent på å lese Stalker, da jeg har hørt så mye ros fra andre om denne boken. Jeg likte Sandmannen godt, så kom jeg til å like denne boken like godt?
I Stalker kommer spenningen og tar deg nesten på første side, og varer til boken er ferdig lest. Jeg satt med høy puls gjennom store deler av boken, og slet med å legge den fra meg. Så det er anbefalt å ikke begynne på denne om du ikke har mulighet til å lese alle de 557 sidene med en gang, da det ikke er lett å legge fra seg boken for å gjøre andre ting.
Stalker er den mest intense boken jeg har lest på lang tid og anbefales på det varmeste! Jeg leste dog boken med gardinene dratt for og dørene låst, for sikkerhets skyld.

Reklame

3 tanker på “Stalker av Lars Kepler

  1. Tilbaketråkk: Julegavetips for spenningselskeren | My Criminal Mind

  2. Tilbaketråkk: Bloggen er 1 år i dag! | My Criminal Mind

  3. Tilbaketråkk: Kaninjegeren av Lars Kepler | My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s