Fanget av Beente Adam

Utgitt første gang i 2013.

Boken er mottatt som anmeldereksemplar fra forlaget.

Beente Adam er et pseudonym, og ingen i forlaget har møtt forfatteren før boken ble utgitt. Men det forlaget oppgir er at hun er oppvokst i Norge med pakistanske foreldre. Store deler av historien i denne boken er selvopplevd, men steder og navn på personer er selvfølgelig endret.

Amina er ei jente med pakistanske foreldre. Hun er oppvokst i Norge sammen med sine tre eldre brødre og foreldrene.
Hun føler seg veldig annerledes her, og blir ofte plaget av andre barn og voksne.
Som tenåring reiser Amina til Pakistan på sommerferie sammen med familien. Også her føler hun seg annerledes, i og med at hun er oppvokst i Europa, langt unna den lille fjellandsbyen ikke langt fra grensen til Afghanistan.
I Pakistan opplever Amina at hun fortsatt har varme følelser for fetteren Haroon som hun likte godt å leke med sist hun var på besøk i hjemlandet da hun var barn. Haroon har også følelser for sin vakre kusine, men den uskyldige svermingen deres får en rask avslutning etter at onde krefter i landsbyen og i familien får høre om dette.

20150713_223932[1]

I begynnelsen av boken får vi lese litt om hvordan det er å vokse opp som pakistansk jente i Oslo, men en streng far, og tre brødre hvor ihvertfall en av de gjør alt han kan for å gjøre livet surt for lillesøster Amina.

Det er vondt å lese om hva mennesker med en annen kulturell bakgrunn må gjennomgå ved at de vokser opp i Oslo.

Men det er allikevel den delen av boken som omhandler tiden i Pakistan som er hovedhistorien i boken. Beente Adam forteller klart og tydelig uten for mye uvesentligheter hva ei jente i «gifteklar» alder må finne seg i fra familien.

Dette er en uhyre viktig og spennende bok som fortjener et stort publikum.
~Forlaget

Denne boken er veldig viktig i Norge i dag, da dette fortsatt foregår- jeg syns det var en bra og tankevekkende bok som jeg gjerne anbefaler videre!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s