Piken på toget av Paula Hawkins

Paula Hawkins jobbet som journalist i 15 år før hun begynte å skrive fiksjon. Piken på toget er hennes første thriller. Den er utgitt over store deler av verden og Dreamworks har opsjonen på filmatiseringen av boken.

Bildet er fra bazarforlag.no

Bildet er fra bazarforlag.no

Jeg hadde lest mye positivt om Piken på toget før jeg begynte å lese den. Den er faktisk en av veldig få bøker jeg har kjøpt meg selv i det siste. Boken er solgt i over 2 millioner eksemplarer i USA, og den er også på bestselgerlistene her i Norge.

Rachel er en skilt dame i første halvdel av trettiårene, hun tar det samme toget inn til London hver eneste morgen og ettermiddag. På toget kan hun sitte å titte inn i husene og bakhagene til folk de kjører forbi. Spesielt huset til Jess og Jason får hun sett godt inn i, da toget stopper på grunn av signalfeil veldig ofte. Rachel finner opp historier om hvordan livet, og forholdet, til Jess og Jason er. I hennes fantasi lever de det perfekte liv og er veldig lykkelige.
En dag oppdager hun at Jess står ute i hagen å kysser en annen mann enn Jason.

Dagen etter forsvinner Megan, som er det virkelige navnet til Jess. Rachel ser da sitt snitt til å komme i kontakt med ektemannen for å fortelle henne hva hun så dagen før Megan forsvant. Hun forteller dette også til politiet, eneste problemet er at Rachel er en smule alkoholisert og sliter mye med hukommelsen. Noen har fortalt politiet at Rachel var i nabolaget til Megan samme kveld som hun ble borte.

20150709_185750[1]

Piken på toget er hypet veldig opp fra forlaget, men det er ikke uten grunn. Det at bøker er solgt i mange eksemplarer f.eks er ikke et kvalitetsstempel i seg selv, men i dette tilfellet er det det.
Jeg likte boken veldig godt, den beskriver historien fra tre forskjellige vinkler, men det er ikke noe problem å følge historien. Og den inneholder alt det en god psykologisk thriller skal inneholde. Vi har minst en psykopatisk mann, vi har utroskap, gamle løgner, nye løgner, alkoholisme. Så denne boken er det bare å glede seg til å lese!

Reklame

3 tanker på “Piken på toget av Paula Hawkins

  1. Tilbaketråkk: Julegavetips for spenningselskeren | My Criminal Mind

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s