Et blått sjal av Bly av Kjell Erling Bardal

Utgitt første gang i 2014. Boken jeg har lest er et anmeldereksemplar, tilsent fra forlaget.

Kjell Erik Bardal er fra Alstadhaug i Nordland. Et blått sjal av bly er hans første roman.

Erling har bodd mange år i Oslo, men i år er han på sommerferie i barndomshjemmet i 20150630_112208[1]Nordland. Sammen med broren Kasper går de inn i en sommer de aldri har sett maken til. En gruppe tyskere er på jakt etter noen figurer av rav som forsvant ned i havdypet da fangebåten Riegel ble bombet av britene under andre verdenskrig.

Rav er et meget verdifullt materiale, og tyskerne gjør hva som helst for å få tak i dette.

Et blått sjal av bly er en veldig annerledes krimbok. Antiheltene er med, som de bør, og handlingen er bygget opp på en veldig bra måte. Men det er språket i boken som skiller seg veldig fra andre bøker jeg har lest i det siste. Bardal skriver veldig lyrisk uten at det blir for dumt. Det er ikke all lyrisk beskrivelse som kan passe like godt i en krimroman, men Bardal klarer å balansere dette på en veldig fin måte. Jeg kan jo finne et sitat fra boken som beskriver hva jeg mener:

I skråningen mot veien bøyer langstilkede praktvalmuer seg mot bakken. Det er som de fryktsomt venter på de første vindkastene. De virker sårbare og skjøre som livet selv.

Boken runder av med en relativt eksplosiv finale, og selv om det kanskje ikke er veldig realistisk, så fungerer det veldig fint allikevel.
Jeg vil si at boken absolutt er verdt å lese!

Reklame

1 tanke på “Et blått sjal av Bly av Kjell Erling Bardal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s